Redenen om voor Lab Diamonds te gaan

Van de andere edelstenen zijn diamanten een van de meest gekoesterde omdat ze er niet alleen mooi uitzien, maar ook duurzaam zijn. Ze zijn vrij duur, en daarom nemen veel mensen nu hun toevlucht tot in het laboratorium gemaakte diamanten om geld te besparen.

Als u een diamant wilt kopen, dan moet u kennis hebben van labdiamanten, hoe ze worden gemaakt en waarom ze de voorkeur hebben boven gedolven diamanten

Wat is een Lab Diamond?

Lab-diamanten zijn diamanten die door wetenschappers in een laboratorium zijn geproduceerd. Tijdens het productieproces wordt geavanceerde technologie gebruikt om dezelfde omstandigheden te creëren waarin diamanten van nature worden gevormd. Het resultaat is een door de mens gemaakte diamant die precies hetzelfde is als de natuurlijke diamant.[1]

In de meeste gevallen worden Lad Diamonds vergeleken met gesimuleerde diamanten, maar beide zijn totaal verschillend. Gesimuleerde diamanten zijn stenen die eruitzien als diamanten, maar geen koolstof bevatten zoals moissanite en zirkonia. Dit betekent simpelweg dat hoewel gesimuleerde diamanten en labdiamanten op elkaar lijken, ze niet dezelfde eigenschappen hebben. De chemische en fysische componenten van labdiamanten zijn dezelfde als die van natuurlijke diamanten. Hun eigenschappen zijn precies hetzelfde.

Hoe wordt het geproduceerd?

Geologen zijn van mening dat de populaire gedolven diamanten meer dan 542 miljoen jaar geleden diep in de aardmantel werden geformuleerd. Voordat diamanten kunnen worden gevormd, hebben ze hoge temperaturen en extreme druk nodig en dit soort omstandigheden kunnen alleen natuurlijk plaatsvinden op 150 mijl onder het aardoppervlak. In zeldzame gevallen brengen vulkaanuitbarstingen in diepe bronnen diamanten naar de oppervlakte van de aarde.

Dus om labdiamanten te produceren, proberen wetenschappers deze exacte omstandigheden na te bootsen, en er zijn twee methoden die worden gebruikt om kunstmatig diamanten te produceren.

De eerste methode is het gebruik van hoge druk en hoge temperatuur. Dit is een procedure waarbij wetenschappers een uit een natuurlijke diamant verkregen diamantzaad in koolstof plaatsen. Vervolgens wordt het onderworpen aan hoge druk en temperaturen met behulp van een bandpers, kubieke pers of split-bolpers. De pers maakt het mogelijk dat het zaadje vergroot wordt tot een diamant op ware grootte.

De tweede methode heet chemische dampafzetting. Bij deze procedure plaatst de wetenschapper de diamant in een kamer die ongeveer 1500 graden Fahrenheit heet is. Daarna wordt de kamer gevuld met methaan of een ander gas dat rijk is aan koolstof. De koolstofatomen hechten zich aan het zaad en worden gekristalliseerd, en het resultaat is een diamant.[2]

Voordelen van Lab Diamonds ten opzichte van natuurlijke diamanten

In de afgelopen tijd hebben labdiamanten aan populariteit gewonnen, in feite gaan de meeste mensen er liever voor dan voor de natuurlijke diamanten.[3] En hieronder zijn de volgende redenen waarom;

  • Het is onmogelijk om labdiamanten te onderscheiden van natuurlijke diamanten. Het enige verschil is hoe beide worden gevormd, als ze eenmaal bij de juwelier zijn, zal niemand ze kunnen onderscheiden. Lab-diamanten zijn net zo mooi en duurzaam als natuurlijke diamanten.
  • Lab-diamanten zijn vrij van conflicten.[4] Diamanten die worden gedolven, worden van nature geassocieerd met geweld en conflicten. Volgens de VN wordt conflictdiamant elke diamant genoemd die wordt gewonnen in een gebied dat wordt gecontroleerd door een groep die ingaat tegen de regering en het beleid van dat land. Vaker wel dan niet worden conflictdiamanten verkocht om de financiering van gewelddadige acties tegen de overheid te ondersteunen. Dit leidt tot mishandeling en uitbuiting van mijnwerkers en arbeiders. De VN hebben in 2003 het Kimberley-proces in gang gezet om te controleren of geëxporteerde diamanten conflictvrij zijn. Volgens schattingen van sommige experts is het aantal bloeddiamanten in de industrie gedaald van 15 procent tot minder dan 1 procent van de wereldwijde diamanthandel. Hoewel deze statistieken vrij moeilijk te bevestigen zijn. Het is mogelijk dat veel diamanten op de markt onder onwettige omstandigheden zijn gedolven, maar omdat ze niet voldoen aan de VN-beschrijving van conflictdiamanten en dus als conflictvrij worden beschouwd. Het kopen van een labdiamant stelt u echter gerust, omdat u niet de moeite neemt dat deze onethisch is gemaakt. U bent zeker van de oorsprong, wat betekent dat uw geld niet wordt gebruikt om gewelddadige of corrupte praktijken te steunen.
    • Lab-diamanten zijn milieuvriendelijk. De meerderheid van de diamanten in de wereld wordt gewonnen in landen die geen milieuregels hebben. Het winnen van diamanten kan een enorm effect hebben op het milieu, vooral wanneer mijnbouwbedrijven het doel hebben om op de snelst mogelijke manier zoveel mogelijk diamanten op te graven. De energie die wordt gebruikt om labdiamanten te maken, is niets vergeleken met de energie die wordt gebruikt om natuurlijke diamanten te winnen. Dit komt simpelweg omdat het hele proces wordt uitgevoerd in een laboratorium, en door de mens gemaakte diamanten hebben geen invloed op het milieu zoals natuurlijk gedolven diamanten.

Lab-diamanten zijn niet zo duur als natuurlijke diamanten. Net als in 2016 bedroegen de kosten voor het kopen van een verlovingsring gemiddeld ongeveer $ 6.000 of meer. De laatste tijd is er een aanzienlijke prijsstijging geweest, de kans dat natuurlijke diamanten duurder worden is.

[1] https://www.bbc.com/future/article/20200207-the-sparkling-rise-of-the-lab-grown-diamond

[2] https://www.diamonds.pro/education/lab-grown-diamonds-vs-natural/

[3] https://www.newdawndiamonds.com/learn/benefits-of-lab-grown-diamonds.php

[4] https://www.adadiamonds.com/six-advantages-of-lab-diamonds

Cheap Dental Implants for SeniorsAffordable Dental Implants DentistsSingle Tooth Dental ImplantDental Implants for Seniors

Related Topics (Ads):

Cheap Dental Implants for SeniorsAffordable Dental Implants DentistsSingle Tooth Dental ImplantDental Implants for Seniors

Related Topics (Ads):

Did You Know That?

Give Us A Like On Facebook

You can use willow bark for pain relief instead of aspirin. The secret to pain relief may be in your backyard. For centuries, willow bark has been used as an alternative to aspirin. The active ingredient in the bark, salicyl, turns to salicylic acid and is more gentle on the stomach than over-the-counter aspirin. But before you throw out all of your aspirin, here’s 7 household aspirin uses you never knew about.

ADVERTISMENT

Alexander Pomroy

I’m obsessed with helping people find better deals and channel my obsession into new stories for Wealthy Netizen. When I’m not writing up new buying guides, I spend my time outdoors skiing or jogging or in the gym pumping iron.

Did You Know That?

Give Us A Like On Facebook

You can use willow bark for pain relief instead of aspirin. The secret to pain relief may be in your backyard. For centuries, willow bark has been used as an alternative to aspirin. The active ingredient in the bark, salicyl, turns to salicylic acid and is more gentle on the stomach than over-the-counter aspirin. But before you throw out all of your aspirin, here’s 7 household aspirin uses you never knew about.

Diamanten verlovingsringTrouwringenDiamanten TrouwringenVerlovingsring Aanbiedingen

Related Topics (Ads):

Diamanten verlovingsringTrouwringenDiamanten TrouwringenVerlovingsring Aanbiedingen

Related Topics (Ads):

© WealthyNetizen.com All Rights Reserved. About | Privacy Policy | Terms of Use | Contact | Site Map