Kan een vitaminetekort de symptomen van reumatoïde artritis (RA) verergeren

Reumatoïde artritis (RA) kan een extreem pijnlijke ziekte zijn die miljoenen Amerikanen veel problemen bezorgt. Het kan erg frustrerend zijn om met de symptomen van deze ziekte om te gaan, en als u op zoek bent naar verlichting van de symptomen, kunt u uw zoektocht beginnen met online platforms.

Uw dieet (voedingsfactoren) kan een belangrijke rol spelen bij het bestrijden van de symptomen van deze ziekte. Vitaminen kunnen bijvoorbeeld erg handig zijn om de symptomen te verminderen; u kunt online zoeken en leren hoe vitamines erg belangrijk kunnen zijn tegen RA.

Reumatoïde artritis - wat is het?

Artritis is een veel voorkomende term, maar artritis zelf betekent niet noodzakelijk dat het een teken van de ziekte is.[1] Volgens Arthritis Foundation zijn er meer dan 100 soorten artritis die onder de term 'artritis' vallen, en reumatoïde artritis is een van die termen.[2]

RA is in feite een ziekte van gewrichten die het auto-immuunsysteem van het menselijk lichaam aantast. In deze medische toestand begint ons immuunsysteem de gewrichten en systemen van ons lichaam aan te vallen. De meest aangetaste lichaamsdelen zijn handen, polsen, knieën, voeten, enkels en ellebogen. Bovendien, als deze ziekte de ene kant van het lichaam treft, is het zeer waarschijnlijk dat de andere kant ook wordt aangetast.

De symptomen en oorzaken van reumatoïde artritis

Vanaf nu konden de medische onderzoekers niets afdoende vinden met betrekking tot de oorzaak van RA. Maar volgens een algemene consensus houdt de ziekte verband met genetica.[3]

De symptomen beginnen bij volwassenen na de leeftijd van 30 jaar. Terwijl bij kinderen de symptomen zelfs op tweejarige leeftijd kunnen optreden. Bovendien kan de ernst van de ziekte bij individuen variëren van mild tot ernstig, en daarom variëren de symptomen dienovereenkomstig.

Hier zijn enkele veelvoorkomende symptomen die verband houden met RA:

• Zwelling, pijn, warmte en stijfheid in gewrichten.

• Stijfheid in gewrichten, vooral wanneer de patiënt 's ochtends geen gewrichten beweegt.

• Vermoeide of vermoeide gewrichten / lichaam.

• Gewichtsverlies zonder enige reden

Deze symptomen of andere symptomen die door de patiënten worden gemeld, kunnen de eerste aanwijzing zijn die verband houdt met de ziekte; bloedonderzoek kan ook de aanwezigheid van de ziekte detecteren.

Over het algemeen worden bij het uitvoeren van bloedtesten voor RA rekening gehouden met een of meer van de volgende factoren:

• C-reactief proteïne (CRP).

• Antistoffen tegen reumafactor.

• Anticyclische gecitrullineerde peptide (anti-CCP) antilichamen.

• Verhoogde bezinkingssnelheid van erytrocyten (ESR, of bezinkingssnelheid).

• Lage rode bloedcellen zijn een belangrijke indicatie van chronische ziekten. Daarom worden tests op bloedarmoede uitgevoerd om de diagnose te beperken.

Ten slotte worden beeldvormende tests zoals MRI, röntgenfoto's en echo's uitgevoerd om het stadium, de implicaties en mogelijke behandeling van de ziekte te evalueren.

Zijn vitamines nuttig bij de behandeling van reumatoïde artritis

Mineralen en vitamines kunnen een sterke strijdkracht zijn bij het ontwikkelen van effectieve behandelingen voor reumatoïde artritis.[4] Hier is waarom:

• RA kan gewichtloosheid veroorzaken, waardoor de belangrijkste lichaamsvoedingsstoffen zoals mineralen / vitamines worden verminderd.

• Mensen met reumatoïde artritis kunnen ook last hebben van verschillende soorten voedselallergieën, zoals glutenintolerantie. Dit maakt het voor de patiënten moeilijk om voldoende voedingsstoffen voor het lichaam binnen te krijgen.

• Het consumeren van verkeerd of niet aanbevolen voedsel kan de symptomen verergeren. Evenzo kunnen gunstige voedingsmiddelen de effecten van de symptomen verminderen.

Gelukkig zijn er enkele specifieke vitamines die magische effecten hebben bij het genezen of verminderen van de symptomen van reumatoïde artritis en het de patiënten een stuk gemakkelijker maken. Dus als u of uw geliefde aan deze pijnlijke ziekte lijdt, zijn hier enkele mineralen en vitamines (aanbevolen door de experts) die zeer effectief zijn bij het bestrijden van deze ziekte:

• Vitamine D: het is erg belangrijk voor botgroei en calciumopname.

• Vitamine E: het werkt als een booster voor het maximaliseren van de effectiviteit van medicijnen die verband houden met de ziekte.

• Omega 3-vetzuren: ze zijn nuttig bij het voeden van de door de ziekte aangetaste lichaamssystemen en verminderen de stijfheid van de gewrichten.

• Vitamine B9 / foliumzuur: RA-medicatie kan de opname van foliumzuur beïnvloeden / belemmeren. De inname van foliumzuur houdt dus het evenwicht in stand.

• Bromelaïne en kurkuma: ze werken als natuurlijke pijnstillers / ontstekingsremmende middelen.

• Gamma-linoleenzuur: het is behoorlijk effectief bij het verminderen van de zwelling en pijn veroorzaakt door RA.

Normale mineralen- en vitaminegehaltes in uw lichaam zijn uiterst belangrijk voor uw gezondheid. Als de bloedtesten een tekort aan vitamine D aantonen, begin dan onmiddellijk met het behandelen van deze tekortkomingen. Het is echter even belangrijk om een medisch specialist te raadplegen voordat u mineraal- of vitaminesupplementen gebruikt. Mensen met cardiovasculaire problemen, zwangere vrouwen of mensen die bloedverdunners of andere medicijnen gebruiken, moeten een arts raadplegen voordat ze dergelijke supplementen gebruiken.

De verbinding tussen RA en vitamine D

Medische professionals beschouwen vitamine D vaak als een sterke strijdkracht tegen de symptomen van RA. Een tekort aan vitamine D kan de symptomen van de ziekte verergeren.[5]

Gelukkig is het gemakkelijker om de inname van vitamine D te maximaliseren. Een van de gemakkelijkste en meest voorkomende bronnen van vitamine D is natuurlijk zonlicht. Bovendien zijn eieren en vis andere rijke bronnen van vitamine D. Vruchtensappen, granen, melk en voedingsmiddelen op basis van soja zijn ook goede bronnen van vitamine D.

Vind je het moeilijk om in direct zonlicht te zitten of heb je niet genoeg toegang tot bovengenoemde voedingsmiddelen, dan kun je vitamine D supplementen gebruiken. Deze supplementen zijn er in verschillende vormen, zoals pillen en siropen.

Een goed begrip van het belang van vitamine-inname kan u helpen de effecten van reumatoïde artritis te verminderen. Vervolgens kunt u uw dieet hierop afstemmen om uw algehele conditie te verbeteren.

Mensen die aan RA lijden, moeten begrijpen dat dit een levenslange leerervaring is. Wetenschappelijke vooruitgang maakt het voor dergelijke patiënten gemakkelijker door de effecten van de symptomen te verminderen, de mobiliteit en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

Een juiste en uitgebalanceerde hoeveelheid mineralen en vitamines kan uw strijd tegen reumatoïde artritis versterken.

[1] https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/rheumatoid-arthritis/symptoms-causes/syc-20353648

[2] https://www.arthritis.org/health-wellness/about-arthritis/understanding-arthritis/what-is-arthritis

[3] https://www.healthline.com/health/early-signs-rheumatoid-arthritis

[4] https://www.webmd.com/rheumatoid-arthritis/features/rheumatoid-arthritis-best-worst-supplements-herbs

[5] https://www.healthcentral.com/slideshow/10-facts-about-vitamin-d-and-rheumatoid-arthritis

Cheap Dental Implants for SeniorsAffordable Dental Implants DentistsSingle Tooth Dental ImplantDental Implants for Seniors

Related Topics (Ads):

Cheap Dental Implants for SeniorsAffordable Dental Implants DentistsSingle Tooth Dental ImplantDental Implants for Seniors

Related Topics (Ads):

Did You Know That?

Give Us A Like On Facebook

You can use willow bark for pain relief instead of aspirin. The secret to pain relief may be in your backyard. For centuries, willow bark has been used as an alternative to aspirin. The active ingredient in the bark, salicyl, turns to salicylic acid and is more gentle on the stomach than over-the-counter aspirin. But before you throw out all of your aspirin, here’s 7 household aspirin uses you never knew about.

ADVERTISMENT

Alexander Pomroy

I’m obsessed with helping people find better deals and channel my obsession into new stories for Wealthy Netizen. When I’m not writing up new buying guides, I spend my time outdoors skiing or jogging or in the gym pumping iron.

Did You Know That?

Give Us A Like On Facebook

You can use willow bark for pain relief instead of aspirin. The secret to pain relief may be in your backyard. For centuries, willow bark has been used as an alternative to aspirin. The active ingredient in the bark, salicyl, turns to salicylic acid and is more gentle on the stomach than over-the-counter aspirin. But before you throw out all of your aspirin, here’s 7 household aspirin uses you never knew about.

Medicijnen tegen artritis pijnVerlichting artritis pijnSupplementen voor gewrichtenPijnstillers voor reumatoïde artritis

Related Topics (Ads):

Medicijnen tegen artritis pijnVerlichting artritis pijnSupplementen voor gewrichtenPijnstillers voor reumatoïde artritis

Related Topics (Ads):

© WealthyNetizen.com All Rights Reserved. About | Privacy Policy | Terms of Use | Contact | Site Map